KATCentraal

Terug naar home

Even voorstellen

Gedragstherapeute Dorothé van der Rest:

Dieren hebben altijd deel uitgemaakt van mijn leven. Hun gedrag heeft mij steeds geraakt en gefascineerd. In mijn boeiende werk staat het gedrag van katten centraal. Graag lever ik, in nauwe samenwerking met u, mijn bijdrage aan het welzijn van uw huisdier!

Uit eigen ervaring

Van mijn eigen katten heb ik veel geleerd. Ook heb ik zelf ervaren dat problematisch gedrag te veranderen is! Mira, een van mijn katten, belandde als zwerfster in het asiel. Als schuwe kat, bang voor álles en iedereen, was zij moeilijk plaatsbaar. Ik bood haar een veilig thuis en zag haar daadwerkelijk veranderen in een ontspannen dier. Ze vertoonde geen vluchtgedrag meer: niet bij het horen van de bel, niet bij binnenkomst van bekenden of onbekenden... Wat kan een eigenaar dan veel voor het dier betekenen. 

HBO Studie kattengedragstherapie

Mede dankzij Mira besloot ik, na mijn loopbaan in diverse (management)functies in de gezondheidszorg, de meerjarige opleiding Gedragstherapie voor Katten te volgen bij het opleidingsinstituut Tinley. In december 2009 studeerde ik af als kattengedragstherapeut en startte ik mijn eigen praktijk. 

Eigen praktijk: KATCentraal 

Vanuit KATCentraal heb ik, samen met eigenaren, goede resultaten geboekt bij het behandelen van uiteenlopende gedragsproblemen bij katten. Ik vind het steeds weer fascinerend hoe veranderd inzicht in gedrag bij de eigenaar leidt tot een beter, plezieriger contact tussen mens en dier. Een "boze" kater blijkt in werkelijkheid last te hebben van chronische stress. Wanneer de eigenaar zijn gedrag begrijpt en hem hierdoor anders benadert, keert de rust weer en wordt het voor iedereen helemaal gezellig thuis. De kat speelt weer en zoekt uit zichzelf contact met zijn mensen. Dat maakt de therapie zo waardevol. Hiervoor zet ik mij graag in.

Betrokken bij DierenBeschermingsCentrum Amersfoort

Als adviseur ben ik verbonden aan het DBCA. Door dit werk zie ik veel verschillende katten en kom ik geregeld in aanraking met uiteenlopende gedragsproblematiek.

Altijd up to date

Naast dit werk houd ik mijn kennis up to date door:

- het volgen van symposia, lezingen en workshops,
- nascholing,
- uitwisseling met collega’s,
- het lezen van vakliteratuur over soortspecifiek gedrag van dieren en gedragsveranderingen.


► Lees meer over Voorlichting en advies van KATCentraal 
► Neem vrijblijvend Contact op met KATCentraal